Έκθεση Εικαστικών Καλλιτεχνών της Λατινικής Καθολικής Κοινότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν στις 10 Νοεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολωμονίδης στη Λεμεσό τα εγκαίνια έκθεσης 14ων Εικαστικών Καλλιτεχνών της Λατινικής Καθολικής Κοινότητας Η έκθεση διοργανώθηκε από την Εκπρόσωπο της Λατινικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον Δήμο Λεμεσού και τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Δήμαρχο Λεμεσού κο. Νίκο Νικολαΐδη. Η κα. Μαντοβάνη στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στους διπλούς στόχους της Έκθεσης

•Να προβληθεί η ενεργή παρουσία, αλλά και τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Λατινική Κοινότητα στην σύγχρονη Κυπριακή κοινωνία.

•Και να δοθεί ταυτόχρονα η ευκαιρία στους Λατίνους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τα έργα τους, τα οποία απορρέουν μέσα από δικά τους βιώματα και εμπειρίες.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Επίτροπος Προεδρίας κος. Φωτίου, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κος. Γιάννης Ευθυμίου Επαρχιακός Επιθεωρητής, ο Βουλευτής Λεμεσού ΔΗΣΥ κος. Ευθύμιος Δίπλαρος, κος. Αντρέας Κουσιουμής, Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, φίλοι και μέλη της Λατινικής Κοινότητας.

Μόνιμη Έκθεση της Λατινικής Κοινότητας στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR)

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ταξίδι στο χρόνο προσφέρει η νέα Μόνιμη Έκθεση της Λατινικής Κοινότητας στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) στη Λευκωσία

Εγκαινιάσθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου η Μόνιμη Έκθεση της Λατινικής Κοινότητας στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) στη Λευκωσία. Η έκθεση μας ταξιδεύει στο χρόνο και συγκεκριμένα προς το τέλος του 19Ο αιώνα, όταν οι Λατίνοι Καθολικοί με Ευρωπαϊκή καταγωγή, είχαν έντονη παρουσία στη Κύπρο. Η έκθεση απεικονίζει την ευρωπαϊκή κουλτούρα που η κοινότητα μετέφερε μαζί της, την κάθοδο Ευρωπαϊκών προξενείων, την ανάπτυξη εμπορίου και νέων επαγγελμάτων, την δημιουργία σχολείων, την διδασκαλία ξένων γλωσσών, την αρχιτεκτονική και την μόδα στο ρουχισμό και στα έπιπλα. Η Έκθεση περιλαμβάνει επίσης φωτογραφικό υλικό και εκθέματα από την Λατινική Καθολική Εκκλησία. Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή της Λατινικής Κοινότητας και η συμβολή της στη κυπριακή κοινωνία σε ένα χώρο που έχει ως γνώμονα του την προώθηση του πολιτισμού και την ειρηνική συνύπαρξη. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, ο Πρέσβης της Ιταλίας, η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, η Πρέσβης της Πολωνίας, η Πρέσβης της Αυστρίας, η Πρέσβης της Ιρλανδίας, UNDP Programme Manager και ο Διευθυντής Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Εγκαίνια Εκθεσιακού και Πολιτιστικού χώρου "Σπίτι των Λατίνων" Οκτώβρης 2017

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«Σπίτι των Λατίνων», χώρος εκδηλώσεων και προβολής της Λατινικής κοινότητας της Κύπρου.

Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου 2017 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη το «Σπίτι των Λατίνων» στη Λευκωσία. Η Λατινική κοινότητα της Κύπρου έχει παράδοση στην πολιτιστική προσφορά και το «Σπίτι των Λατίνων» (ΣΤΛ) θα παρέχει την δυνατότητα στους Λατίνους ζωγράφους, συγγραφείς, ποιητές, ιστορικούς κ.α. να προβάλουν το έργο τους. Ο χώρος θα φιλοξενεί εκθέσεις και εκδηλώσεις για την προβολή της παρουσίας της Λατινικής κοινότητας της Κύπρου όπως επίσης και εκδηλώσεις φιλανθρωπικών οργανώσεων και σωματείων της κοινότητας. Το ΣΤΛ θα αναδεικνύει την ταυτότητα των Λατίνων της Κύπρου και θα είναι ανοιχτή πρόσκληση προς την κυπριακή κοινωνία, για να γνωρίσουν την Κοινότητα. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων , ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πρέσβεις, Βουλευτές, ο Επίτροπος Προεδρίας, Έπαρχος Λευκωσίας, Εκπρόσωπος της Αστυνομίας και μέλη της Λατινικής κοινότητας.