1971

Η Αντωνέλλα Μαντοβάνη, κόρη του Μπενίτο και της Σόνιας Μαντοβάνη, γεννήθηκε στην Λεμεσό το 1971. Είναι απόφοιτη του Foley’s Grammar & Junior School στη Λεμεσό και κάτοχος πτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Cambridge της Αγγλίας και μεταπτυχιακού τίτλου από το College of Europe του Βελγίου.

Είναι παντρεμένη με τον Μιχάλη Χατζηκωνστάντα και έχουν μια δίχρονη κόρη, την Χριστίνα Αλέγγρα.

Από 1995

Μετά από μια πρακτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το 1996, είναι στέλεχος της οικογενειακής εταιρείας Α.L. Mantovani & Sons Ltd (Ship & Port Agency, Business Travel Agency and DMC-Destination Management Company) και έχει την ευθύνη της διεύθυνσης του Τμήματος Τουρισμού.

Έχει άριστη γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας, μιλά άνετα την Ιταλική και μπορεί να συνεννοηθεί στην Γαλλική.

Από 2011

Την τελευταία πενταετία, παράλληλα με τα άλλα επαγγελματικά της καθήκοντα, έχει συνεργαστεί στενά με τον νυν Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπο της Λατινικής Κοινότητας, Μπενίτο Μαντοβάνη, και είναι καλός γνώστης των θεμάτων που αφορούν την Λατινική Κοινότητα της Κύπρου.

Σήμερα η Αντωνέλλα είναι υποψήφια για τη θέση του Εκπροσώπου της Λατινικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου 2016.